dimecres, 23 d’abril del 2008

Presentada la nova estructura organitzativa de la Festa del Renaixement

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat pel regidor de Festes de l'Ajuntament, Jordi Folqué, ha presentat la nova estructura organitzativa de la Festa del Renaixement a partir de l'edició d'enguany: “La direcció de la Festa canvia i s'especialitza -ha dit Bel- passant a ser externa, perquè això ens pot donar una visió més àmplia”. Així, el nou director de la Festa del Renaixement és Domingo Tomàs, actual president de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa, i persona molt vinculada a les tradicions festives de la ciutat .
Tanmateix, Bel ha volgut fer “una crida a la participació, incrementant el nombre de voluntaris, perquè la Festa l'hem de fer gran, encara més gran, amb la col·laboració de tots”. L'alcalde s'ha referit també al canvi d'ubicació que es preveu per alguns dels esdeveniments de l'edició d'enguany, causat per les actuacions urbanístiques que afecten bona part del nucli antic de la ciutat: “És una oportunitat per descobrir nous espais dins de la ciutat, tot i que en futures edicions ja podrem definir els espais que seran els habituals”.
Per la seva banda, Domingo Tomàs, referint-se a la seva àmplia experiència en gestió d'activitats al carrer, ha expressat que “no tinc por ni pànic escènic a enfrontar-me als espectacles de gran format de la Festa”. Tomàs ha dit que la Festa del Renaixement apostarà “per la qualitat dels actes i dels espectacles i per marcar la diferència amb altres celebracions del mateix caire que es fan arreu”. El nou director de la Festa també ha volgut deixar clara la voluntat de crear una estructura forta i estable “que involucri a la ciutat durant tot l'any en la preparació del Renaixement”. Tomàs ha anunciat també que un dels actes més reeixits, la desfilada que habitualment tenia lloc el dissabte a la nit passarà a celebrar-se el diumenge, “convertint-se en un gran acte de cloenda de la Festa”, ha dit Tomàs. Aquesta important novetat permetrà, segons l'organització, que el públic pugui gaudir el dissabte a la nit de l'animació i el ambient de les tavernes i de la vida nocturna de la Festa.