dimecres, 30 d’abril del 2008

Emergències posa a prova avui mig centenar de sirenes d'alerta química

Emergències posa a prova avui mig centenar de sirenes d'alerta químicaSonaran entre les deu del matí i les dotze del migdia a disset municipis catalans.

La direcció general de Protecció Civil activarà avui les sirenes d'alerta per emergència química instal·lades en disset municipis de Catalunya en el decurs d'un exercici per provar el bon funcionament del sistema i perquè la població es familiaritzi amb els sons d'avís. L'exercici activarà 50 de les 61 sirenes de la xarxa general d'alarmes i protecció civil adscrites al pla d'emergències exterior del sector químic de Catalunya. Les sirenes se sentiran entre les deu del matí i les dotze del migdia.


Els municipis del Camp de Tarragona on s'activarà el sistema d'alerta són Tarragona, Vila-seca, Salou, Constantí, Perafort, els Garidells, els Pallaresos, la Pobla de Mafumet, el Morell i Vilallonga del Camp. A les Terres de l'Ebre se sentiran a Flix i, a la demarcació de Barcelona, a Abrera, Gualba, Martorell, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Sant Celoni.
Segons Protecció Civil, l'exercici es durà a terme per fases: a les deu al polígon nord de Tarragona; a dos quarts d'onze, al polígon sud; a les onze, al sector químic de l'Ebre; a dos quarts de dotze, al sector químic del Llobregat; i al migdia, al sector químic de la Tordera. El so amb què se simularà l'alerta consta de tres senyals d'un minut de durada cadascun amb un interval de silenci de cinc segons. Deu minuts després de l'activació de cada sirena se sentirà el senyal de final d'alerta, un senyal continu que dura trenta segons. L'exercici forma part de les proves que es fan periòdicament per comprovar l'efectivitat del sistema i minimitzar el temps de resposta de la població, que amb l'avís sonor pot adoptar ràpidament la mesura de protecció més segura: el confinament.