dimecres, 23 d’abril del 2008

Tortosa promociona el seu patrimoni i gastronomia al Saló Internacional de Turisme de Barcelona

Del 17 al 20 d'abril, Tortosa ha estat present al Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) de Barcelona, tot apropant al nombrós públic assistent la rica oferta de la ciutat de Tortosa i el seu entorn. La important projecció d'aquest Saló Internacional en el sector turístic mundial ve avalada per la presència de 1.500 expositors directes i companyies de 75 països i de totes les Comunitats de l'Estat. Per incrementar la promoció turística, l'Oficina Municipal de Turisme de Tortosa ha participat, juntament amb les d'Alcanar, Amposta i la Ràpita, en l'organització del Show Cooking celebrat a l'estand. El diumenge al matí, la cuinera del restaurant Sant Carles, Margaret Nofre Saporta, va oferir una degustació d'Escabetx de peix blau i, a la tarda, la cuinera Immaculada Sánchez Ferrando, del restaurant La Caldereta, va preparar un tast de Farcellets d'abadejo farcits de rostifaci i gratinats amb allioli.
Tortosa, juntament amb els diferents pobles i comarques de l'Ebre català presents, s'ha aplegat baix la marca Terres de l'Ebre a l'estand del Patronat de Turisme de la Diputació. Presentació dels nous opuscles de la Ruta del Temple
D'altra banda, i dintre del marc del SITC, va tenir lloc també la presentació oficial del nou opuscle de la Ruta del Temple (Domus Templi), itinerari turístic-cultural que uneix les ciutats i les fortaleses templeres de Peníscola, Tortosa, Miravet, Lleida i Monzón. Els opuscles s'han editat en cinc idiomes: català, castellà, francès, anglès i alemany. Prèviament a aquesta presentació, es va celebrar l'assemblea anual ordinària d'aquesta entitat, que en l'actualitat presideix el batlle de l'Ajuntament de Monzón, Fernando Heras. Entre els temes tractats a l'assemblea, cal destacar el projecte del nou web (en construcció) i el de l'organització d'una exposició, centrada en la figura del rei Jaume I i la seva relació amb l'Orde del Temple i, especialment, amb cadascun dels municipis que integren la Ruta.