dimarts, 4 de març del 2008

L'Ajuntament iniciarà de manera imminent la urbanització de sis carrers i dues places del nucli antic

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha anunciat avui l'imminent inici de les obres d'urbanització dels carrers de la Rosa, Taules Velles, Carme, Mercaders, Gil de Frederic, Censal Sacosta i de les places de la Cinta i de l'Absis de la Catedral, situats tots al nucli antic de la ciutat. Aquests treballs, que tenen un cost global de 884.936 euros, tenen un termini d'execució de sis mesos. Aquests projectes han rebut el vist-i-plau de la Comissió de Patrimoni, que va reunir-se dijous passat per examinar aquestes i altres actuacions de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. Entre aquestes hi ha també el projecte de restaurant que ha d'anar ubicat al rehabilitat Mercat del Peix, que també iniciarà les obres en breu amb l'objectiu de poder obrir portes a l'estiu.
En relació a la urbanització dels carrers i places del nucli antic, l'alcalde ha explicat que les obres es realitzaran amb l'objectiu d'interferir el mínim possible amb la realització dels diferents actes previstos en els propers mesos en tota aquesta àrea. Tanmateix, aquestes obres obligaran a fer alguns canvis a la Festa del Renaixement.
En la roda de premsa prèvia al Ple ordinari, que es farà aquesta tarda, l'alcalde també ha anunciat que en breu s'enderrocaran tres cases declarades en runa carrer Sant Felip Neri, a la vegada que es farà una neteja integral del solar situat al davant de la Biblioteca Marcel·lí Domingo on es construirà la futura seu judicial. Així mateix, l'Ajuntament continua amb el procés d'expropiacions amb la resta de propietaris per tal d'abordar l'actuació integral del barri del Castell.